top of page
lina-trochez-ktPKyUs3Qjs-unsplash (1).jp

Klik op agenda voor het aanbod

De Zelfhulp is de geboorte van Jin Shin Jyutsu. Jin Shin Jyutsu leren en toepassen betrekt ons in zelfstudie.

Door het proces van “NU MEZELF KENNEN” herkennen we de wijsheid van het lichaam en leren wij haar boodschappen te interpreteren en gebruiken om het evenwicht te herstellen. Het was door de Zelfhulp dat Jiro Murai voor het eerst de doelmatigheid van de Kunst ondervond. Door zijn zelf-genezing begon hij de reis naar de herontdekking van de Kunst van Jin Shin Jyutsu.

  • Voor beginnende en geoefende studenten

  • Nederlandstalig

Met onze handen, die we altijd bij ons hebben, kunnen we ZELF fysieke, mentale en emotionele balans en harmonie herstellen. Tijdens een cursus Zelfhulp, leer je hoe je Jin Shin Jyutsu voor JEZELF kunt toepassen.

zelfhelpboek 1
zelfhelpboek 2

BOEK 1- JIN SHIN JYUTSU IS.

Geschiedenis en filosofie van Jin Shin Jyutsu​ (basis)

  • de “36 ademhalingen”.

  • Harmoniseren van onze emotionele houdingen door onze vingers.

  • de Drie-eenheidsstromen: de Centrale Stroom (de Levensbron), de Beheerders en de Bemiddelaars.

  • 3 Orgaanfunctie stromen: Miltstroom, Maagstroom en Blaasstroom.

  • Enkele simpele grepen bij buik-, hoofd- en rugpijn…

BOEK 2: KEN MEZELF, HET IS.

De VEILIGHEIDS-ENERGIESLOTEN en sleutels van de mensheid: introduceert het systeem van de 26 Veiligheids- Energiesloten. Je leert hun ontstaan, hun dynamische werking en ligging in het lichaam kennen en gebruiken. Reeds in de oudheid speelde de betekenis der getallen een belangrijke rol. In Jin Shin Jyutsu helpen de getallen het begrip van jezelf te vergroten.

 

 

BOEK 3: KEN MEZELF HET IS, IS.

PLEZIER MET VINGERS EN TENEN gaat om de eenvoud van harmonie en balans herstellen door de vingers/ handen en de tenen/voeten. Het introduceert de 8 Mudra's (vingerposities ) die Jiro Murai toepaste op de berg. en de betekenis van onze handen als “startkabels”. In deze cursus wordt de onderlinge samenhang van Mary’s boeken duidelijk.

bottom of page